Riding Fysio -päivä 18.11.2023

Riding Fysio -päivä 18.11.2023

Riding fysio-päivä lauantaina 18.11.2023
Ratsastaja tarvitsee voimaa, liikkuvuutta ja apua aivoilta parhaan suoritustason saavuttamiseksi. Näiden lisäksi ratsastajalle on tärkeää riittävä palautuminen ja kokonaiskuormituksen hallinta. Tähän kokonaisuuteen löytyy minulta jokaiselle oma ”apupaketti”.
Fysioterapeutin silmä on harjaantunut havainnoimaan ihmiskehon toimintaa ja biomekaniikkaa sekä muutoksia siinä. Jokapäiväiset tavat ja tottumukset kehonkäytössä toistuvat samanlaisina hevosenkin selässä. Pitkäaikaiset kivut tai kauan aikaa sitten tapahtuneet loukkaantumiset vaikuttavat tapaamme käyttää kehoamme ja tätä kautta myös ratsastukseen ja apujen käytön symmetrisyyteen. Ratsastaja saattaa huomata esimerkiksi väistö oikealle tuntuu hankalalta. Minun työtäni selvittää, onko kyse lihasepätasapainosta, lihaskireyksistä vai vestibulaarisen järjestelmän häiriöistä.
Klo 10-n. 11.30 Toiminnallinen luento Koillis-Satakunnan luentotilassa. Hinta seuran jäsenille 20€, sisältäen mahdollisuuden tulla seuraamaan istuntavalmennuksia. Muut 45€.
Luennon päätteeksi on mahdollisuus lyhyeen yksilölliseen hermostotestaukseen, sen hinta on 15 € / hlö. Testauksesta tulee lyhyt kirjallinen palaute sähköpostiin jälkikäteen. Aikaa testaukseen menee noin 5min / hlö.
Klo 11.30-12 kahvit ja omia eväitä saa nauttia.
Klo 12 virtain ratsastajien Syyskokous Koillis-Satakunnan kokoustilassa
Klo 12.00 alkaen
Istuntavalmennukset ratsain Mallatin Ratsutilalla kahden (2) hengen ryhmissä kesto: á 60min
hinta: 62€/hlö (hinnat sisältävät alv 24%) sovi Katin kanssa, jos tarvitset mallatilta vuokralle hevosen.
mukaan mahtuu 12 nopeinta ilmoittautujaa.
Sitovat ilmoittautumiset Heidille viestillä, mikäli et pysty osallistumaan Ratsastusosuuteen olet velvollinen maksamaan valmennuksen tai hommaan itsellesi sijaisen. puh. 0405771342 .