Virtain Ratsastajat ry

Talent-ratsukoiden esittelyt

Tutustu Virtain Ratsastajien Talent-ratsukoiden esittelyihin! Päivitämme tänne ratsukoiden esittelyt sitä mukaa, kun niitä tulee.

 

Sanni Ihainen ja Filou

Moi! Olen Sanni Ihainen ja olen syntynyt 2006. Aloitin ratsastuksen vuonna -17 äitini innoittamana. Tasoltani olen joku He c ja esteillä sujuu 70cm radat.
Talent-ratsunani toimii Mallatin ratsutilan omistama risteytysponiruuna Filou. Filou on syntynyt vuonna 1999 ja onkin kokenut konkari. Se taitaa koulussa He b -asiat ja esteillä hyppää kauniisti 80cm ratoja. Valitsin Filoun Talent-ratsukseni, koska tykkään Filousta kovasti ja se opettaa paljon. Tavoitteemme olisi harjoitella esteillä 70-80cm ratoja ja koulussa he b asioita. Niin ja tottakai parantaa omaa perusratsastusta.

Sanni Peltonen ja Amir

Olen 11-vuotias tyttö ja asun Jäähdyspohjassa. Ratsastuksen lisäksi harrastuksiani ovat pianon soitto, laskettelu ja kesäisin yleisurheilu. Aloitin ratsastamisen Mallatin Ratsutilalla kevättalvella 2017. Tasoltani olen Helppo C – B. Olen hypännyt kilpailuissa 60cm:n ratoja ja käynyt yksissä kouluratsastuskilpailuissa. Tavoitteenani on parantaa perusratsastustaitoani ja kehittyä ratsastajana sekä koulu- että esteratsastuksessa ja loppukaudesta hypätä puhtaita 70 cm:n ratoja.

Talent -ratsuni on Amir, kutsumanimeltään Ami. Ami on 2005 syntynyt eestinponiruuna. Valitsin Amin Talent-ratsukseni koska yhteistyö sen kanssa on sujunut hyvin ja se on minulle sopivan luonteikas poni.

 

Iina Janhunen ja Daimonda

Moikka! Oon 11.11.2005  syntynyt Virtolainen heppatyttö. Hevosten kanssa oon touhunnut koko pienen ikäni ja toivon tulevaisuudessa työtäni hevosten parissa. Ratsastusta oon harrastanut n. 8 vuotta. Tunneilla aloin käydä Liedenpohjassa olevalla pienellä ratsastuskoululla ja ratsastin siellä muistaakseni 4-vuotta. Toiminnan loppuessa siirryin Perinnekylään ja pääsin tutustumaan hevosen omistamiseen ja kilpailemiseen.

Ensimmäisen oman ponin (Rosa) sain 2018 alkutalvesta  ja  kesällä  2018 tuli mulle toinen poni (Kentsu). 2019 joulukuussa ja 2020 tammikuussa ponit myytiin ja ostin 20.2.2020 oman hevosen Daimondan (he. A- Va. B ja re. 110cm) Dalian kanssa olisi tarkoitus tutustua ja päästä kehittymään ratsukkona. Tällä kaudella haluaisin saada 80cm taas vakioksi kisakorkeudeksi ja nostaa kisakorkeutta kauden loppua kohti jos siltä tuntuu. Dalia on myös taitava koulussa, jotenka koulustartteja tulemme varmasti ottamaan. Tervetuloa seuramaan meidän kehitystä.

 

Veera Iso-Hirvelä ja Irquin

Hellou! Oon Veera Iso-Hirvelä, vuonna 2007 syntynyt tyttö Virroilta, tarkemmin Ikkalasta. Oon harrastanu ratsastusta kohta noin 6 vuotta, kisaamisen alotin vuonna 2018. Tallia oon vaihtanut kolmesti. Mulla on vuokraponi Peetu, jota aloin vuokraamaan  melkeinpä vuosi sitten, Talentissa oon Iirolla. Oon tasoltani He B/70cm. Iiro on vuonna 2004 syntynyt, rodultaan puoliverinen ruuna. Iiro toimii Mallatilla tuntiheppana ja on tasoltaan noin He A/90cm.

Minttu Viitala ja Juniperus

Olen -07 syntynyt tyttö Liedenpohjasta. Ratsastusta olen harrastanut noin 6 vuotta. Esteillä olen kisannut 70-80cm ratoja ja koulussa helppo C ratoja. Talent-ratsuni on 22-vuotias New Forest -poniruuna, Juniperus eli ”Peetu”. Tämän vuoden tavoite on kisata esteillä 80cm ratoja ja koulussa helpon B:n ratoja. Kehittyä ratsukkona Peetun kanssa ja saada hyviä tuloksia kilpailuissa.

 

Emma Havanka ja Exan’s Revansch

Olen 10-vuotias tyttö Jäähdyspohjasta. Olen ihan pienestä asti touhuillut heppojen kanssa, mutta vakituiset tunnit aloitin 6-vuotiaana Etelä-pohjanmaan valmennustallilla. Siirryin ratsastamaan Mallatin ratsutilalle vuonna 2017, kun siellä alkoi jälleen tuntitoiminta. Treenasin tallin poneilla, kunnes syksyllä 2018 sain oman ponin Exan’s Revansch eli Vallun. Vallu tuli minulle Ruotsista, missä se on kilpaillut edellisen omistajan kanssa 110cm luokkia.

Vallu on 2007 syntynyt risteytysponi, joka on todella taitava, mutta ei anna mitään ilmaiseksi. Vallu on vauhdikas kaveri esteradalla ja hoidettaessa todella ihmisrakas. Meidän tavoitteena olisi saada tällä kaudella kokemusta kilpailuista sekä tasaisia ratoja 80 cm tasolla. Lisäksi haluaisin päästä syksyllä aluevalmennusrenkaaseen.

 

Nea-Lotta Mäkirinta ja Gerita

Oon – 09 syntynyt tyttö. Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä koko ikäni, mutta ratsastuksen aloitin kolmevuotiaana kun sain ekan oman ponin Iineksen. Iineksen kanssa touhuttiin n. 6 vuotta, kunnes se jäi minulle pieneksi. Tammikuussa 2019 sain toisen oman ponin Geritan. ”Kertun” kanssa valmennaudutaan säännöllisesti ja kisataan pääasiassa esteitä. Vuoden 2019 lopussa päästiin Pohjanmaan aluevalmennusrenkaaseen ja vuoden 2020 alussa talenttiin.  Kauden 2020 tavoitteet on tehdä hyviä kisaratoja 70/80-90 tasolla sekä muutama koulustarttikin. Itsellä ratsastajana tavoitteena oppia entistä taitavammaksi ratsastajaksi.

 

Anniina Mallat ja Summersbe

Olen Anniina Mallat, 12-vuotias tyttö Kotalasta. Harrastan ratsastuksen lisäksi jääkiekkoa. Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä melkein koko elämäni, mutta tavoitteellisesti olen ratsastanut keväästä 2017 lähtien. Ratsastin ensimmäiset puoli vuotta ratsastuskoulun hevosilla. Joulukuussa 2017 sain oman ponin, New Forest ruuna Juniperuksen eli Peetun. Sen kanssa treenailin ja kisasin reilun vuoden sekä aloitin talentissa alkuvuodesta 2019. Peetun käytyä minulle liian pieneksi sain maaliskuussa 2019 hevosen nimeltään Summersbe eli Samppa. Se on 12-vuotias Hannover-ruuna. Sampasta tuli myös uusi talent-ratsuni. Sen kanssa on treenattu ahkerasti ja kehitystäkin on tapahtunut. Korkeimmillaan olemme startanneet aluetasolla 100 cm ratoja. Tavoitteena tälle kaudelle on pitää Samppa ja itseni kisakunnossa ja terveinä, saada onnistuneita 90 cm ja 100 cm ratoja sekä myös kokeilla loppukaudesta 110 cm rataa. Talent-valmennuksen lisäksi kuulun Pohjanmaan aluevalmennusrenkaaseen.