Talent-ratsukoiden esittelyt

Tutustu Virtain Ratsastajien Talent-ratsukoiden esittelyihin!

Titta Niemelä ja Burg’s Surprise B

Olen Titta Niemelä ja olen syntynyt 11.9.2002. Asun Virroilla keskustassa. Olen harrastanut ratsastusta ihan pienestä asti. Aloitin ratsastuksen Mallatin Ratsutilalla. Kun Mallatin Ratsutilan ratsastuskoulu, loppui vaihdoimme Etelä-Pohjanmaan Valmennustallille. Vuokrasimme myös Mallatilta Sepi-ponia samaan aikaan kun ratsastimme Etelä-Pohjanmaan Valmennustallilla. Lopetimme ratsastuksen Alavudella 2013, koska ostimme ensimmäisen oman ponimme Robinsonin eli tutummin Roopen. Roopen kanssa kilpailimme tavoitteellisesti. Vuonna 2014 ostimme toisen ponin Pocahontaksen eli tutummin Poksun. Poksu tuli enemmänkin siskoni poniksi, koska Roope alkoi olemaan pieni siskolleni. Kilpailimme poneilla ihan tavoitteellisesti 1&2-tasolla. Vuonna 2017 myimme Roopen takaisin Mallatin Ratsutilalle, koska siellä alkoi ratsastuskoulu uudelleen. Tällä hetkellä ratsastan yksityisten hevosilla Mallatilla, koska siskoni hoitaa Poksua.

Talent hevoseni on Burg’s Surprise B eli tutummin Puppe. Pupen omistaa Heidi Haapamäki. Heidi tarjosi minulle Puppea Talent valmennuksiin ja minä otin tarjouksen vastaan, koska pidän Pupesta paljon. Puppe on HeA ja esteillä kapasiteettiä riittää isompiinkin luokkiin. Pupen kanssa tavoitteena on saada tasaisia suorituksia ja kehittyä ratsukkona.


Venla Kaleva ja Irquin

Moi! Mun nimi on Venla Kaleva ja oon syntynyt 2004. Asustelen Virtain keskustassa omakotitalossa. Ratsastuksen olen aloittanut 2011. Aluksi ratsastelin nykyään  jo lopetetulla Perinnekylän ratsutallilla. Kun 2018 vaihtui mittariin, oli aika vaihtaa tallia edellämainutun Perinnekylän ratsutallin lopettamisen vuoksi. Nykyän ratsastan Mallatin ratsutilalla. Tavoitteeni Talent-valmennukselta on kehittyä paremmaksi ratsasajaksi ja hioa yhteistyötä hevosen kanssa. Talent-heppana mulla on 2004 syntynyt puoliveriruuna Irquin, tutummin Iiro. Iiron kanssa olen hypännyt n. 90cm rataa ja koulupuolella Iiro taitaa helpon A:n asiat.

Julia Pylvänäinen ja Robinson

Minä olen Julia Pylvänäinen Soininkylästä. Olen syntynyt 2008 Etelä-Savossa Ristiinassa, Virroille muutimme 2014. Olen ratsastanut nelisen vuotta, lähinnä Mäkirinnan Maaritin opissa. Aloitin Mallatin Ratsutilalla ratsastamaan elokuussa 2018, nyt ratsastan siellä säännöllisesti kaksi kertaa viikossa. Ratsastan myös satunnaisesti muuallakin. Tavoitteenani olisi, että istuntani paranisi niin esteillä kuin koulussakin ja oppia ratsastamaan ratsuni paremmalle ohjastuntumalle. Toivoisin, että kauden lopussa pystyisin hyppäämään 80cm. Talent-ratsuni on Robinson eli Roope. Roopella on Kammosen Jenni kilpaillut rataesteitä poni vuosina.

Minttu Viitala ja Laif

Olen -07 syntynyt tyttö Liedenpohjasta. Hevosharrastuksen aloitin noin 7 vuotta sitten, kun muutimme Liedenpohjaan. Olen käynyt aktiivisesti tunneilla noin 5 vuotta. Tunnit aloitin Katrin tallilla. Sitten aloin käymään tunneilla Perinnekylässä. Perinnekylässä aloitin hyppäämisen ja opin enemmän. Sitten aloitin tunnit Mallatilla. Samalla olen käynyt liikuttamassa tuttuni ponia, joka on hoitoponini. Valitsin Laten talenttiin, koska kisaan Latella yleensä aina ja Late on kiva poni.

Latella olen kisannut kahdet kisat. Joskus Latella on aktiivisia päiviä ja joskus laiskoja. Kisaradalla Late on yleensä aika energinen. Laten kanssa tavoitteena olisi aluksi saada puhtaita ja nopeita ratoja ja sitten korkeammissa luokissa kilpailemista.

 


Alisa Korhonen ja Irquin / Helmen Pilke

Olen Alisa Korhonen ja olen syntynyt 2003. Asun Kotalassa ja käyn ratsastamassa Mallatin Ratsutilalla sekä omalla hevosellani Helmen Pilkkeellä. Talentissa haluaisin kehittyä niin este- kuin kouluratsastuksessakin. Talent valmennukset aloitan Mallatin tuntihevosella Irquinilla eli Iirolla, mutta myöhemmin olisi tarkoitus jatkaa valmennuksia oman hevosen kanssa. Talent-hevoseni Iiro on taitava mutta ei anna mitään ilmaiseksi, Iiro tykkää kovasti hyppäämisestä. Se on vuonna 2004 syntynyt ruuna ja on tuntihevosena Mallatilla.

Oma hevoseni, jolla olisi tarkoitus olla Talentissa mukana loppuvuonna on suomenhevostamma Helmen Pilke eli Helmi, joka on syntynyt 2011. Helmi on vielä vähän kokematon mutta yritteliäs ja kiltti joka myös tykkää hypätä.

 


Emma Havanka ja Exan’s Revansch

Olen 10-vuotias tyttö Jäähdyspohjasta. Olen ihan pienestä asti touhuillut heppojen kanssa, mutta vakituiset tunnit aloitin 6-vuotiaana Etelä-pohjanmaan valmennustallilla. Siirryin ratsastamaan Mallatin ratsutilalle vuonna 2017, kun siellä alkoi jälleen tuntitoiminta. Treenasin tallin poneilla kunnes syksyllä 2018 sain oman ponin Exan’s Revansch eli Vallun. Vallu tuli minulle Ruotsista, missä se on kilpaillut edellisen omistajan kanssa 110cm luokkia.

Vallu on 2007 syntynyt risteytysponi, joka on todella taitava, mutta ei anna mitään ilmaiseksi. Vallu on vauhdikas kaveri esteradalla ja hoidettaessa todella ihmisrakas. Meidän tavoitteena olisi saada tällä kaudella kokemusta kilpailuista sekä tasaisia ratoja 80 cm tasolla. Lisäksi haluaisin päästä syksyllä aluevalmennusrenkaaseen.


Janita Niemelä ja Rolex

Nimeni on Janita Niemelä ja olen 17- vuotias, keväällä 18 täyttävä. Asun Virtain keskustassa. Olen harrastanut ratsastusta viimeiset 10 vuotta. Aloitun ratsastuksen Mallatin ratsutilalla, sen loputtua siirryimme Etelä-Pohjanmaan valmennustallilla. Heppahommat kasvoivat ja otimme vuokralle Sepi-ponin samanaikaisesti. Vuonna 2013 ostimme ensimmäisen oman ponimme, Robinsonin eli tutummin Roopen. Roopen kanssa kehityimme 80-90cm tasolle asti. Roope myytiin vuonna 2018 takaisin Mallatin Ratsutilalle. Vuonna 2014 ostimme toisen poninne Pocahontaksen, tutummin Poksu. Poksu tuli minulle ja kehityimme pikkuhiljaa. Viimeisen aktiivisen kautemme kilpailimme 90-105cm tasolla. Tällä hetkellä hoidan Poksua sekä ratsastan mielelläni yksityisten hevosia jos pyydetään.
Talent-hevosenani on Rolex, tutummin Rolle, Rolle-Polle jne… Rolexin omistajat, Anu ja Ari tarjosivat Rolexia minulle Talenttiin hevoseksi. Rolex on erittäin kiltti ruuna. Rolex taitaa kouluratsastuksen taitavasti sekä esteiden hyppäämisen, molemmissa lajeissa tasokas ja hieno hevonen.

Anniina Mallat ja Juniperus

Olen Anniina Mallat, 11 v. Rakastan hevosia ja olenkin ollut niiden kanssa tekemisissä lähes koko elämäni. Tykkään reippaista ja luotettavista hevosista. Tavoitteellisesti olen ratsastanut n. 2 vuotta. Oma ponini on 21-vuotias Juniperus eli Peetu. Se on ollut minulla vuoden verran. Se on iästään huolimatta virkeä ja hyväkuntoinen. Harjoittelemme yhdessä sekä koulu- että estekisoja varten. Peetu on todella ihana poni ja välillä sillä on myös vähän omaa kivaa ratsastaessa. Se tykkää kovasti rapsuttelusta ja nameista.

Lumi Vilén ja Robinson

Nimi: Lumi Vilén
Ikä: Pian 10 vuotta (4/09)
Asun: Virtain keskustassa.
Ratsastusharrastus: Aloitin ratsastuksen noin 3-vuotiaana Mallatilla Hemmolla ja Kiltsulla tosi epäsäännöllisesti, koska äiti oli niin laiska satuloimaan poneja. 6-vuotiaana aloitin tunneilla Kurjenkylässä Marin tallilla ja kun Mallatilla aloitti taas ratsastuskoulu siirryin viikoittaisille vakiotunneille. Ylläpitoshettis Iines tuli syksyllä 2018, jota hoidan ja ratsastan 3-4 kertaa viikossa.
Talent-ratsu: Robinson eli Roope, joka on eestinponiruuna. Mielestäni Roope on kiva ja esteillä reipas.
Tavoite: Kaudella 2019 hypätä 80 cm rataa ja saada kisakokemusta muualta kuin kotitallilta. Ja tietysti parantaa perusratsastusta.

Veera Iso-Hirvelä ja Amir

Olen Veera Iso-Hirvelä, -07 syntynyt tyttö Virroilta. Harrastan ratsastusta, metsästystä, uintia ja laskettelua. Ratsastusta olen harrastanut kohta 5 vuotta, tasoltani olen noin He C ja ratana sujuu 60cm. Tahdon kehittyä este- ja kouluratsastuksessa.
Aloitin tuntini Katrin tallilla, talutusratsastusta pääosin. Ratsastin siellä noin 1,5 vuotta. Katrin tallin muutettua Äijännevalle vaihdoin Perinnekylän ratsutallille. Perinnekylässä hyppäsin ensimmäiset esteeni ja kehityin siellä paljon. Ratsastin siellä noin 2,5 vuotta. Perinnekylän ratsutallin muutettua Kotalaan aloitin vuoden 2018 kesällä Mallatin ratsutilalla.
Talent-heppani nimi on Amir, tutummin Ami. Ami on -05 syntynyt eestinponiruuna. Ami on koulussa noin He B-He A-tasoinen ja esteillä hyppää 80cm ratoja. Valitsin Amin Talent-hepakseni, koska se on tempperamenttinen ja minun tyyliseni poni.