VirRat Cup

VirRat Cup on Virtain Ratsastajat Ry:n järjestämä ratsastajakohtainen sarjakilpailu, jossa kilpaillaan sekä koulu- että esteratsastuksessa. Sarjakilpailun yhteistyökumppanina toimii paikallinen sähköyhtiö, Koillis-Satakunnan Sähkö Oy, joka tukee paikallisen ratsastusurheilun kehitystä sponsoroimalla sarjakilpailun palkinnot.

Sarjakilpailu on avoin kaikkien SRL:n ratsastusseurojen jäsenille, kaikilla hevosilla ja poneilla, ja se on yhteinen sekä juniori- että senioriratsastajille.

Sarjan osakilpailu luokat ratsastetaan Virtain Ratsastajien kilpailujen yhteydessä. Cup-luokat ovat tasoltaan kouluratsastuksessa helppo C – helppo A ja esteratsastuksessa 50 – 90cm. Sarjakilpailuluokissa saattaa olla rajoituksia osallistumisoikeuden suhteen (esimerkiksi luokkaan voivat osallistua vain aloittelevat ratsukot tai nuoret hevoset), mistä ilmoitetaan kyseisen kilpailun kutsussa. Mikäli ratsastaja osallistuu kilpailupäivänä useampaan luokkaan yhdellä tai useammalla hevosella, ainoastaan ratsastajan paras tulos otetaan huomioon sarjakilpailupisteitä laskettaessa. Mikäli luokassa on alle 3 ratsukkoa ja luokka päätetään siitä huolimatta pitää, saa jokainen hyväksytyn suorituksen tehnyt ratsastaja yhden cup-pisteen.

Pisteitä jaetaan seuraavasti:

  1. sija      5 pistettä
  2. sija      4 pistettä
  3. sija      3 pistettä
  4. sija sekä loput luokassa sijoittuneet  2 pistettä

Kaikki hyväksytyn suorituksen saaneet 1 piste. Mikäli luokassa on vähemmän kuin kolme ratsukkoa, mutta luokka päätetään järjestää, saa kukin hyväksytyn suorituksen saanut ratsastaja yhden cup-pisteen.

VirRat Cup –sarjakilpailun voittaa eniten pisteitä kerännyt ratsastaja. Tasapisteissä kokonaiskilpailun tuloksen ratkaisee viimeisen osakilpailun (johon kukin tasasijalla oleva ratsastaja on osallistunut) tulosjärjestys.

Kolme eniten pisteitä kerännyttä ratsastajaa palkitaan lahjakortti/esinepalkinnoin. Ensimmäiseksi sijoittuneen palkinnon arvo on 150€, toisen palkinnon 100€ ja kolmannen 50€.

Virtain Ratsastajat Ry:n kilpailuvastaavilla on oikeus tarkistaa ja tarvittaessa muuttaa sarjakilpailun sääntöjä.